„Ryba bierze, czy nie bierze, zawsze załóż ziarnko świeże” – głosi wędkarskie przysłowie. Gdzie zatem udać się po najświeższe ryby? Jednym z takich miejsc jest „Restauracja na wodzie” w Mikołajkach, w której gościli dziennikarze tworząc siódmy odcinek Radia od Kuchni.

Kulinarna podróż z „Radiem od kuchni” trwa, a smaków Warmii i Mazur wciąż przybywa. Po odwiedzinach w Olsztynie, Elblągu, Pluskach, Bartoszycach, Reszlu i Rynie przyszła pora na Mikołajki, zwane także mazurską Wenecją.

Najnowszy, siódmy odcinek, poświęcony był rybom, których zdecydowanie nie brakuje w mazurskich jeziorach. O tym, jak je przyrządzić, by smakowały najlepiej opowiadali eksperci z Gospodarstwa Rybackiego „Mikołajki”. Radiowymi przewodniczkami były Dorota Grzymska i Izabela Malewska.

Przepisy znajdziecie na stronie internetowej Radia Olsztyn.

 

Dodaj komentarz